Konferencia: A hazai ökológiaI (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben

Időpont: 
csütörtök, 2016, február 25 - 10:00 - 15:00
Helyszín: 
EMMI Tanácsterem 1051 Budapest, Arany János út 6-8.sz

Fővédnök: DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter 

Program:

9:00-10:00 REGISZTRÁCIÓ

 

10:00-10:25 KÖSZÖNTŐ: Dr. Lucskai Attila – FVM Agrárkörnyezetgazdálkodási Főosztály, főtanácsos,

 ifj. Hubai Imre - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős, alelnök

 Czeller Gábor - Magyar Biokultúra Szövetség, elnök

 Obreczán László - Közép- magyarországi Biokultúra Egyesület, elnök

 

10:25-10:30 MEGNYITÓ: Lőrinczné Táborfi Julianna – EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület, elnök

 

10:30-10:40 RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN

ifj. Hubai Imre - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős, alelnök

 

10:40-11:00 HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A

CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán - EMMI Egészségügyért Felelős államtitkár – felkérése folyamatban

 

11:00-11:20 A KÖZÉTKEZTETÉSRŐL ÉLELMISZERBIZTONSÁGI ÉS ÉLELMISZERMINŐSÉGI

MEGKÖZELÍTÉSBEN

Zoltai Anna – NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, osztályvezető

 

11:20-11:40 AZ ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) TERMELÉS GYAKORLATA

MAGYARORSZÁGON; ELŐÍRÁSOK AZ ÖKOLÓGIAI ÉTELEK KÉSZÍTÉSÉRE

Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezető

 

11:40-12:00 TÁPLÁLKOZÁS- KÖRNYEZET- EGÉSZSÉGÜGY- PREVENCIÓ;

AZ ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) TERMÉKEK TÁPLÁLKOZÁSBELI TÖBBLETEI

Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora

 

12:00-12:20 Kérdések, hozzászólások

 

12:20-13:20 KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

 

13:20-13:40 A KÖRNYEZETI HATÁSOK SZEREPE AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSBEN; NÖVÉNYVÉDŐSZER

MARADÉKOK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGRE

Prof. Dr. Darvas Béla - c. egyetemi tanár, NAIK Agrár-környezettudományi Kutatóintézet

 

13:40-14:00 A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

Prof. Dr. Kiss István - PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet, igazgató

 

14:00-14:20 Mi (t) Evők legyünk?

Czeller Gábor . Magyar Biokultúra Szövetség, elnök

 

14:20-14:40 KEZÜNKBEN A JÖVŐ! A HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) ÉLELMISZEREK

HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

14:40-14:50 Kérdések, hozzászólások

14:50-15:00 Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, programszervező és Dr. Roszík Péter

További információ: 
A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! REGISZTRÁLNI 2016. FEBRUÁR 22-IG LEHET AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMEKEN: [email protected] vagy a [email protected]