Kalandozás Újbudán

Időpont: 
szombat, 2014, április 12 - 09:00 - 12:00
Helyszín: 
Humusz Ház, Saru u. 11.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – a XI. kerületi önkormányzat együttműködésével – programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére.

2014. februárja és júniusa között 10 alkalommal szerveznek látogatást, sétát a kerület más-más pontjain, szombat délelőttönként, 2-4 órás időtartammal.
Iskolás csoportok jelentkezését nem tudják megoldani, de érdeklődő pedagógusokat szívesen látnak.

Soron következő programok:

  • Április 12.: Civil szervezetek a kerületben

Helyszín: Humusz Ház, Saru u. 11.
Találkozás: 9 h-kor a Karinthy F. út és az Egry J. u. sarkán
Befejezés: 12 h körül, ugyanott
A program gazdája: Bátyi-Földesi Dóra, környezeti nevelő

Kerületünkben sok-sok civil szervezet működik. Ezen a „sétán” közülük ismerhetünk meg néhányat. Többek között lehetőségünk lesz megnézni a Humusz Nulla Hulladék c. vándorkiállítását, játszani és kézműveskedni a szervező MKNE önkénteseivel és kipróbálni néhány hagyományos népi fajátékot. Pihenőképpen környezetvédelmi témájú kisfilmeket nézhetünk az oktatóteremben.
Hívószavaink erre a napra: önfeledt játék, alkotás, tanulás, hulladékcsökkentés, újrahasználat, környezeti nevelés, önkéntesség, „civilség”.

  • Április 26.: Gellért-hegy
  • Május 17.: Budai Arborétum
  • Május 31.: Sas-hegy
  • Június 14.: Keserűvíz-telepek és a Kőérberki Szikes Rét
  • Június 21.: Kamaraerdő

A további részleteket az egyes programoknál láthatóak, az MKNE (http://mkne.hu/programok.php ) és az önkormányzat honlapján, valamint a XI. kerületi hirdetőtáblán!
A részvétel előzetes regisztráláshoz kötött, amelynek határideje az adott hét keddje 18h, s módjai: az MKNE honlapján (ld. fent!), illetve adatlap személyes kitöltésével az MKNE irodájában (Bocskai út 37.). Ez utóbbira csak keddenként 14-18h van lehetőség. Némelyik programnak korlátozott a létszáma, ezért célszerű minél hamarabb jelentkezni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és az Önkormányzat támogatásának köszönhetően a sorozat minden programja térítésmentes.

További információ: 
http://mkne.hu/programok.php