"Globális iskolák – partnerségek Afrika és Európa között" konferencia

Időpont: 
kedd, 2014, november 25 - 09:30 - 16:30
Helyszín: 
1067 Budapest, Eötvös utca 10. - Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér

Az Észak-Dél kapcsolat és az Artemisszió Alapítvány 2014. november 25-én "Globális iskolák – partnerségek Afrika és Európa között" címmel nemzetközi konferenciát tart elsősorban tanároknak, iskolaigazgatóknak, egyetemistáknak, oktatási szakembereknek, a fenntarthatósággal, a globális neveléssel és a nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó szakértőknek.

 

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 19-én elérkeztünk a globális túlfogyasztás napjához, ami nyomatékosan jelzi, hogy a fenntarthatóság ideálja egyre távolabb kerül.
Mindeközben a Nyugat-Afrikából kiinduló ebolajárvány több egészségügyi és fejlesztési problémára is rávilágít, és ez csak kettő a számtalan globális probléma közül, amiről nap mint nap hallunk, mégsem teszünk ellene eleget.
Mi áll a háttérben? Információhiány vagy közöny? Mit tehet az iskola, a felelős állampolgár és a jövő generációja, hogy megfordítsa ezt a trendet? Milyen ország-, és kontinenshatárokon átnyúló együttműködésre van szükség?

A konferencia előadások, műhelyek, kerekasztal-beszélgetés formájában járja körül a megvalósuló magyar és Sierra Leone-i iskolai partnerség főbb témáit:

  • Globális problémák és az ezekre adható megoldások
  • Jó példák az oktatási szektorból, az üzleti szférából és Sierra Leonéból
  • Az iskola szerepe a globális felelôsségvállalás terén
  • Az iskolai partnerség mint innovatív módszer

A konferencia nyelve magyar és angol. Tolmácsolás biztosított.

Részletes program megtekinthető itt.

Regisztráció: A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándék az alábbi linken jelezhető: http://goo.gl/7dlPjQ.

A jelentkezés határideje: 2014. november 18.



Forrás: Artemisszió Alapítvány

További információ: 
www.artemisszio.hu, http://globalschoolsconnect.com/