A Cirrhopprecycle textil-újrahasznosító workshopja

Időpont: 
kedd, 2017, szeptember 19 - 10:30 - 17:30
Helyszín: 
Bartók Pagony
Számos háztartásban fellelhető kinyúlt, megfakult pamutpóló, amit vagy kidobunk vagy igyekszünk valamilyen formában tovább használni. Az utóbbi megoldást választva a környezetvédelemért is teszünk valamit, hiszen az újrahasználat nem más, mint a hulladékcsökkentés egyik módja.

Textil-újrahasznosító workshopot rendeznek ősszel - 2017. szeptember 9.-én - a Bartók Pagonyban

Hogy mit is készítenek majd a résztvevők? Amellett, hogy megtanulják, hogyan készíthetnek pólófonalat saját, elhasznált, kinőtt pólóikból, azt is elsajátíthatják, hogyan lesznek ezekből szép, színes ékszerek. Ez a fajta "újragondolás", újrahasználat is a hulladékcsökkentés egyik módja!

A foglakozáson többféle technikát lehet elsajátíttani: Fishbone, Basic, Twist, Kelta csomós, Loog, Loog-X, Chenille és újdonságként Triplo ékszerek is készíthetők. Karkötő, nyaklánc, és csepp alakú fülbevaló készítésére is lesz lehetőség.

 

 

A workshop díja 3.900 Ft/fő, mely összeg tartalmazza az anyagköltséget és eszközhasználatot is. Pólókat a szervező visz magával szebbnél szebb színekben. A foglalkozáson a résztvevők vágni és - kézzel - varrni fognak.

A workshop időtartama 3 óra.

1. turnus: 10.30-13.30

2. turnus: 14.30-17.30

A díj korlátlan alkotást biztosít, annyi ékszert készíthet minden résztvevő, amennyi az idődbe belefér. Tapasztalatok szerint ez nyaklánc és karkötő esetében 2-5 ékszert jelent, de a félkész ékszereket akár haza is lehet vinni.

Jelentkezni 12 éves kortól lehet. Minimum létszám: 5 fő, maximum létszám: 15 fő.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz és a workshop díjának előreutalásához kötött. Regisztálni 2017. szeptember 1.-ig van lehetőség. Regisztráció: Telefonon: 30/732-51-42 E-mailen: [email protected] 

Az esemény a Cirrhopprecycle Facebook oldalán is megtalálható.

 

 

forrás:

https://www.zoldbolt.hu/magazin/textil-ujrahasznosito-workshop-budapesten

 

További információ: